Zalto Şarap Kadehleri

Zalto, bir nesnenin arzu objesine dönüşebileceğinin en açık kanıtı. Avusturyalı üreticinin el yapımı ve kristal şarap kadehlerini kavradığınızda aşkın kıvılcımı içinizde çakıyor; bu güzelim kadehler öyle hafifler ki tüy gibiler, hafifçe salladığınızda şarap boşlukta dans etmeye başlıyor. Hatları ise… Şarapsever bir yazarın tanımı ile “erotizm çağrışımları yapıyor.”.

IMG_7009

Kadehlerin tasarımının sırrı Antik Yunan ve Romalıların dünyanın eğiminden yola çıkarak kullandıkları 24”, 48” ve 72”lik açılarda saklı. Kozmik açıların şarabın tüm aroma ve bukelerini en iyi şekilde yansıtması amaçlanmış.

Piyasadaki en büyük rakibi Riedel, iki üreticinin de bardaklarını elimize alıp deneme fırsatı elde ettik ve lafı fazla dolandırmaya gerek yok, Zalto’nun bünyede yarattığı duygular, zerafeti, duruşu, çekiciliği… Onu kesinlikle ayrı bir noktada konumlandırmamıza neden oluyor. Bu arada bardağın inceliği ve hafifliği sizleri yanıltmasın, gayet sağlam; bulaşık makinesinde yıkanabiliyor, temizlemesi sorun değil. =)

zaJancis Robinson son kitabında, afili kadehlere gerek yok diyor ve ekliyor: “Bardak üreticilerinin dediklerinin aksine birden fazla şekil ve boyutta kadehe ihtiyacınız yok. Beyaz şarap kırmızıya göre daha küçük bir kadehte servis edilmelidir fikrinin arkasında yatan herhangi bir mantık mevcut değil.”. Bu bağlamda, bizler de Zalto’nun Universal modelini her tür şarabı tatmak için öneriyoruz. Ancak her halükarda üçlü set olarak alıp, Burgundy ve Bordeaux modellerini de edinmek hoş olur, şık durur.

Ülkemize Gustobar tarafından ithal edilen bu kadehlerin tane fiyatı, döviz kurundaki oynamalara göre 140 TL ila 160 TL civarında değişiyor. Değer mi? Sonuna kadar değer, her kuruşunu hak eder. Şaraba sevginiz varsa kendinize alabileceğiniz en güzel hediyelerden biri Zalto.

Son olarak bu müthiş kadehleri ülkemize getirme vizyonunu gösteren Taner Öğütoğlu‘ndan hoş bir Zalto hikayesi ile veda edelim: İncirli Şaraphane’de Bağbozumu İstanbul etkinliği yapılacaktır, üreticiler şaraplarını tattırmak için stantlarını kurmuş ve sevenlerini beklerken, ürünlerini tanıtmak isteyen Gustobar da yerini almış ve Zalto‘ları sergilemektedir. İnsanlar yavaş yavaş içeri alınmaya başlanır ve bir süre sonra içerideki kişi sayısı gittikçe artar, bu arada giriş kısmında katılımcılara basit bir kadeh verilmekte ve onunla tadım yapmaları söylenmektedir. Taner’in dikkatini bir Uzakdoğulu çeker, girişte dağıtılan kadehler yerine elinde Zalto‘su ile gezmekte ve mahşeri insan kalabalığının arasında gayet rahat bi’ şekilde onunla tadım yapmaktadır! (Hepimizin aklından “Aman evladım kırılacak. Elde gezdirilir mi öyle!” düşüncesi geçer.) Taner bu arkadaşı hemen yakalar ve kenara çeker “Sen, Zalto, nasıl yani?” gibi sözler sarf ederek şaşkınlığını belli eder. Şarapsever dostumuz ise gayet soğukkanlı bir şekilde “Şarabın tadını Zalto ile aldığımı hissediyorum, o yüzden her gittiğim yere taşıyorum.” cevabını verir; karizmasını konuşturur ve etkinlik boyunca aynı şekilde devam eder, kadeh kırılmaz, gökten üç elma düşer falan filan. =) Ne diyelim, işte Zalto sevgisi!

2 comments on “Zalto Şarap Kadehleri”

  1. Winesarap dedi ki:

    Aldınızmi?

    1. Adım Adım Gurme dedi ki:

      Maalesef henüz alamadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir