7 Mehmet Restaurant – Antalya

Antalya, düşük sezon olarak adlandırabileceğimiz sonbahar ve kış mevsimlerinde ziyaret etmek için mükemmel bir memleket. Kuru kalabalığı yok, yeme, içme kültürü gelişmiş, havası güzel, suyu güzel. Tabii bizim gibi şarap sevdası için de Antalya’ya gidebilirsiniz, hafif bir yol yapmayı göze alıp Elmalı’daki Likya Şarapçılık‘a kendinizi atıp, harika şaraplar içebilirsiniz. Girizgahı geçip ana konumuza gelelim, şehrin medarı iftiharı 7 Mehmet!

Bu mekan, yıllardır Antalya’nın vazgeçilmezlerin, yemekleri, tatlıları, her şeyi çok lezzetli, üstüne üstlük bu kadar zamandır kalite çizgilerini korumayı başarıyorlar, istenmeyen dalgalanmalar yaşanmıyor. Hem kendilerine has özel tarifler geliştirmişler, yaratıcılar, hem de yörenin ve bölgenin yemeklerini başarılı şekilde icra ediyorlar. Fiyatlar bir miktar pahalı gibi görünmekle birlikte yiyeceklerin lezzetine kıyasla kesinlikle makul. O zaman yemeklere geçelim.

Kulaklı Çorba

İlkin söyleyelim, yöresel Antalya yemekleri olan Kulaklı Çorba ve Su Böreği pazar gününe özel çıkıyor. Uzun süre haşlanıp yumuşacık bir kıvama gelen nohutlu gerdan etinin üstüne su böreği hamuru “kulak” şeklinde kapatılıyor, ortaya bir nevi mantı çıkıyor. Üzerine kuru nane ve pul biber ekiliyor, kızgın tereyağ gibi lezzeti katlayan bir unsurla da zenginleştiriliyor. Müthiş bir çorba, hafifçe esen bahçede içimizi ısıtıyor. Ancak et tadının baskın olduğunu unutmayın.

Su Böreği

Dışı güzelce kızarmış, kıtırlaşmış; içi yumuşacık ve malzemesi tam kıvamında, olabilecek en iyi peynirli su böreklerinden bir tanesi.

Çilekli Cacık

Tam bir yaratıcılık örneği, sipariş verirken böyle bir cacıkla karşılaşacağımız aklımızın ucundan bile geçmezdi. Altta lezzetini hissetiren süzme yoğurt, leziz bir çilek ve bol yeşillik. Özellikle çilek ve yeşilliklerin arasındaki uyum çok iyi.

Ovma Marul Salatası

Salataların altında kalan bol zeytinyağı ve limona bulanmış yeşilliklerin hastası mısınız? O zaman restoranın size özel geliştirdiği bu salatayla tanışmanız lazım! Salatanın içindeki bütün marullar özellikle ovularak bizler gibilerin istediği o en mükemmel forma getirilmiş, avokado zaten yeşillikler ile çok iyi bir ikili. Mevsimi olmamasına rağmen mevsimindeymişçesine lezzetli bir domatesi bulmak da 7 Mehmet‘in alametifarikası olsa gerek.

Zeytinyağında Mercan

Karidesi bol, kalamarı bol ve zeytinyağında pişirilen mercan ise muhakkak ki inanılmaz! Diyecek çok bir şey yok, fotoğrafın yemeği yeterince anlattığı kanısındayız. Kıtır badem dokunuşu ise yakışmış, arada dişe geliyor, mutlu ediyor. Bu harikulade deniz ürünlerinin yanında Likya‘nın Sauvignon Blanc’ini tercih ettik, dipdiri bir şarap, yemek ile birlikteliği şahane.

Kabak Tatlısı

Fırında kabak, bulabileceğiniz en iyi örneklerinden, üzerine tahin sos ve kıtır ceviz dökülmüş, hakiki manda kaymağı ile süslenmiş. Buraya kadar her şey normal ancak en üste serpilen ince kıyılmış kuru acı kırmızı biberler tatlıyı zirveye çıkarıyor. Tatlılığın yanında öyle hoş bir acılık geliyor ki zıtlıkların birlikteliği damağınızı zevkten çatlatıyor. Bu arada verdikleri acı biber bizlere yetmedi, arka tarafta görebileceğiniz üzere biraz daha istedik. =)

Ayva Tatlısı

Tek bir tatlı yeter mi? Tabii ki hayır! İç baymayan, şerbeti kıvamında tutulmuş, kaymakla birlikte ağzınıza bir lokma aldığınızda sizleri ayrı dünyalara götüren bir şaheser.

Antalya’ya geldi iseniz ve yemek için tek bir şansınız varsa, seçiminizi kesinlikle 7 Mehmet’ten yana kullanmalısınız. Hatta mümkünse grup olarak gelip masayı donatarak her şeyin tadına bakmalısınız çünkü bu mekanın ruhunu katmadığı ve lezzetli yapmadığı hiçbir yemek yok…

2 comments on “7 Mehmet Restaurant – Antalya”

  1. zafer kalem dedi ki:

    Ne güzel bir şey yapıyorsunuz sizi kutluyorum. Antalya’ya ilk ziyaretimde mutlaka buraya gideceğim.

    1. Adım Adım Gurme dedi ki:

      Zafer Bey, mekanı kesinlikle tavsiye ederiz. Memnun kalacağınız garanti. =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir