Gaziantep Tatlıcılar Rehberi

Adımadımgurme çifti olarak Gaziantep’i arşınlayıp, her mekana girdik ve çıktık; denediğimiz yerleri ise ikiye ayırdık; bu rehberimizde nerede, hangi tatlı yenir onu bulacaksınız. İsterseniz rehberin PDF halini de indirebilirsinizInstagram üzerinden  #adimadimgurmeantepte şeklinde arama yapar iseniz de Antep mekanları ile ilgili görsellere ve yorumlarımıza ulaşabilirsiniz.

20160122_133146

Akşam Simit Fırını

Ne Yenmeli? Katmeri tam bir şaheser, ilk ısırığınızda fıstık ve kaymağın aşkı anlaşılıyor; tül gibi ince hamuru cabası. Müthiş! Katmerin yanında minik bardakta süt ikramı var. Antep’in aylarca dayanabilen kuru pastası/çöreği olan, bol tereyağlı “Kahke”sinden alacaksanız da doğru adres burası. Çalışanlar güler yüzlü, hizmet aksamıyor. Antep’te iki farklı Akşam Simit Fırını var, logosu yeşil olanı tercih edeceksiniz.

Adres: Batıkent Mah. Adnan İnanıcı Cad. Sakıcı Plaza Nu: 13/K Şehitkamil (Akşam Simit Fırınının birkaç tane şubesi var, ben size merkezin adresini verdim.)

İnternet: http://www.aksamsimit.com/ ve @aksamsimitfirini

20160203_184948

Ayıntap Baklavaları

Ne Yenmeli? Çeşit çeşit baklavaları bulabileceğiniz bir diğer üretici. Kare baklavası özellikle hoşumuza gitti. Şerbeti tam kıvamında, hafif şekerli ve diğer malzemeleri gölgelemiyor; asıl beğendiğimiz yönü bu oldu. Kat kat yufkalar ustalıklı pişirilmiş, çıtır çıtır. Antep fıstıkları lezzetli, aroması ağza yayılıyor. Ayrıca baklava olması gerektiği gibi ılık bir şekilde önünüze geliyor. Çok sevdik.

Adres: İncilipınar Mah. Gazi Muhtar Paşa Blv. Nu: 28 Şehitkamil

İnternet: http://www.ayintapbaklava.com.tr/ ve @ayintapbaklava

20160208_202358

Baklavacı Çelebioğulları

Ne Yenmeli? Kapıdan girer girmez birer Yaprak Şöbiyet ile açılışı yapıyor ve mest oluyorsunuz. Sonrasında Antep’ten dönerken baklava getirilir ilkesini değiştiren Antep Fıstıklı Kurabiyeden yiyorsunuz; yıkılıyor! Kıtırlığı yerinde, ilk lokmayı alır almaz “Bu kurabiye değil, kocaman bir fıstık!” diye bağıracaksınız. Malzemeden kaçılmamış.

Adres: Batıkent Mah. Kürşat Tüzmen Blv. Nu: 17 Şehitkamil (Çelebioğulları’nın birkaç tane şubesi var, ben size İbrahimli Şubesinin adresini verdim.)

İnternet: http://www.celebiogullari.com.tr/ ve @celebiogullari

20160131_095812

Bökeoğlu Kadayıf

Ne Yenmeli? Bökeoğlu hem katmer hem börek yapıyor; ikisinde de baklava hamuru kullanılıyor, çıtır çıtır, o kadar güzeller ki… Kat kat baklava hamurunu tepsiye serip, kaymak ve fıstıkla doldurup, üzerine bol fıstık dökülerek servis edilen “Katmer” Ali Usta’ya özel, Antep’te başka yerde görmedik. Servis edilen süt bile endüstriyel değil, gayet lezzetli bir köy sütü. Bu kadar özen gösterince ürünlerin mükemmel olması kaçınılmaz. Katmer servisi 11 gibi bitiyor.

Adres: Gatem Nakliyeciler Sitesi H blok Nu:3 Şehitkamil

İnternet: http://bokeoglukadayif.com/

20160201_200000_HDR

Doğan Dondurma & Kadayıf

Ne Yenmeli? Burada dondurma yenmeli, net. İlginç bir tercih gibi görülebilir ancak Antep Fıstıklı Dondurma EF-SA-NE! Kullanılan süt kaliteli, hemen kendini hissettiriyor. Fıstık tadı o kadar baskın, o kadar dondurmanın içine işlemiş ki… Her kaşıkta ağzınıza gelen bütün fıstık parçaları da keyfinizi katlıyor.

Adres: Fatih Mah. Ali Nadi Ünler Blv. Nu:94 Şehitkamil

İnternet:

20160130_132414Elmacı Pazarı Baklavacı Güllüoğlu

Ne Yenmeli? Baklava ustalarının büyük çoğunluğunu yetiştiren, yüzlerce yıllık tarihe sahip Güllüoğlu’nun kendilerine has ürünleri olan Güllüşah ve Mihrimah dikkat çekici güzellikte. Odun ateşinde ve taş fırında pişen baklavaların her şeyi olması gerektiği gibi, tam bir usta eseri.

Adres: Karatarla Mah. Elmacı Pazarı Nu: 4/A Şahinbey

İnternet: https://www.elmacipazarigulluoglu.com ve @gulluoglu

20160130_102011

Katmerci Zekeriya Usta

Ne Yenmeli? Zaten yenecek tek bir şey var: KATMER. Ama sizleri uyarayım, taş fırında pişen ve odun ateşinden lezzetini alan bu harikayı yedikten sonra başka yerdekileri kolay kolay beğenemeyeceksiniz. Yerken elleriniz kaymak ve fıstığa bulanacak. Bayılacaksınız. Sabah erkenden gidip katmerinizi yiyin, genellikle öğleden sonra eldeki hamur bitince dükkan kapanıyor.

Adres: Çukur Mh. Körükcü Sok. B Hilmi Geçidi Nu: 16/C-D Şahinbey

İnternet: http://www.gaziantepkatmeri.com/ ve @katmercizekeriyausta

20160205_071855

Katmerci Cumaali Usta

Ne Yenmeli? Aynen Katmerci Zekeriya Usta’nınki gibi bir katmer var burada. Mükellef bir Antep kahvaltısının vazgeçilmezi, taş fırın ve odun ateşi ikilisi lezzetin baş mimarları. Fıstığı bol, kaymağı bol. Antep’te ne kadar çok katmer yersem yanıma kardır diyenler denemeli. Mis.

Adres: Yaprak Mah. Ali Nacar Sok. Nu:6/A Kalealtı Şehitkamil

İnternet:

20160125_150121

Koçak Baklava

Ne Yenmeli? Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Antep’teki en iyi baklavacılardan, karışık bir tabak yaptırıp keyfinize bakın; hem favori ürünlerinizi belirleme şansınız olur bu sayede.

Adres: Ali Fuat Cebesoy Bulv. Ş. M. Engin Özdinç Sok. Nu:3 Şehitkamil

İnternet: http://www.kocakbaklava.com.tr/ ve @kocakbaklava

20160126_173048

Tandır Kadayıf

Ne Yenmeli? Tandırda yaptıkları kadayıfları müthiş bir keşif, yiyip de bayılmayanı yok. Yalnızca cumartesileri çıkan bu ürün için önceden arayıp sorun. Bunun haricinde ağızlı adıyla sunulan bol kaymaklı kadayıf da şahane.

Adres: İbrahimli Bölg, Batıkent Mah, Kürşat Tüzmen Bul, Nu:12/33 Şehitkamil

İnternet: http://www.tandirkadayif.com/ ve @tandr_kadayf

zekiZeki İnal

Ne Yenmeli? Müthiş kere müthiş bir Şöbiyet var burada, işte o yenmeli! Diğer baklavacılara kıyasla buradakinin dışı yanık, kahverengi ve kıtır kıtır. İçi ise dışına nazire yaparcasına yumuşacık, fıstık denizinde yüzüyorsunuz, kaymaklar dalgalanıyor. Burası Şöbiyetin zirvesi, fazla söze gerek yok. Üretim sınırlı, akşama kalmadan tüm ürünler satılıyor ve dükkan kapanıyor.

Adres: Atatürk Blv. Nu: 38/B Şahinbey

İnternet: http://www.zekiinal.com/ ve @zekiinalbaklava

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir