İstanbul’da En Beğendiğim 5 Burger

En iyi yazıları kısa olmalıdır ve hemen konuya girmelidir çünkü insanların merakını celbettiysen, onları fazla oyalamanın anlamı yok. O zaman liste başlasın! (Mekanlar alfabetik sıraya göre dizilmiştir.)

 

*Akali*

İnanılmaz leziz bir ekmek, sulu sulu köfte ve leziz sosların birleşimi olan burgerden ilk ısırığı alınca keyif doruklara çıkıyor. Ekmeğine bayıldığım için iki tane 80 gramlık yemeden ayrılmıyorum. Yanında patates kızartması ve bira olmazsa olmazım.

*Basta Street Food Bar*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İki sene önceki yazımdan alıntılarsam: “Üzeri haşhaşlı ve ev yapımı Brioche ekmeği kullanılmış burgerde, köfteye en yakıştırdığımız ekmek türü. Mis! Közlenmiş soğan, turşu ve patlıcanlı mayonez lezzetin diğer destekçileri. Önce bir itiraf, patlıcanlı mayonez o kadar lezzetli ki diğer her şeyi gölgede bırakıyor, düşünenin, yapanın ellerine sağlık, Burgere çok büyük bir karakter katmış. (*en tatlı ve masum yüz ifadesi takınılarak* -Biraz daha mayonez alabilir miyiz?)”

 

*Komşu Burger*

https://www.instagram.com/p/8DQFefm-V0/?taken-by=adimadimgurme

Burada ne anılarım var be, o nedenle gönlümdeki yeri ayrı. Bakın neler yazmışım: “4 Levent’teki Komşu Burger, en favori hamburgercilerimizden. Eti çok başarılı, pişirme işinde iyiler, mangal tadını alıyorsunuz. Kekikli, acılı, tereyağlı, zeytin soslu gibi burger türleri var. Favorilerimiz kekikli ve tereyağlı. Soğan halkası ve patatesten pek bir şey beklememek lazım çünkü dondurulmuş ürün kullanıyorlar. Sadece içecek ve burger kafi. Fiyatlar lezzetine kıyasla uygun. Bir şekilde yolumuzu bu mekandan geçirip burger yemek ritüellerimizden biri. Yan taraftaki Yaşar Usta’dan bi top dondurma almayı da unutmayın.”

 

*Petra Roasting Co.*

https://www.instagram.com/p/BOrdCAzgtoH/?taken-by=adimadimgurme

Beklemediğim yerden vuranlardan, kahvecide efsane bir hamburger! Kısaca, Karşınızda yediğimiz en en en iyi Hamburgerlerden biri, şefin ve mutfak ekibinin eline sağlık, müthişti! Üzeri susamlı, poğacamsı ve Briocheyi andıran kıvamıyla kendi yapımları bi’ ekmek; köfteden daha küçük yapısıyla ana malzemeyi öne çıkartıyor. 👍 Arasında kömür ızgarası kullanılmamasına rağmen gayet başarılı pişirilerek sulu bırakılmış ve yağlı dana döşten yapılmış 180 gramlık köftesi, ağızda dağılıyor. İlaveten, kendi yaptıkları sostan sürülmüş ve Burgerin içi malzemeye boğulmamış, her şey kıvamında, olması gerektiği gibi. 😍 Yanında ise cips gibi incecik dilimlenmiş çıtır çıtır patates kızartması. Bu bebeği uzun uzadıya anlattık ama bu kadar laf salatasına gerek yoktu belki, özetle: “Hastası olduk!””

 

*Zula*

https://www.instagram.com/p/Beh6AwlhQhP/?taken-by=adimadimgurme

Neyse ki Zula’nın kendine özel yazısı var, bakın ne demişim: “Özellikle Edizione’ye aşığım aşık; sosunu fışkırtarak, döke saça yemeyi seviyorum. 🍔 İçerisinde çıtır çıtır Bacon, Cheddar, Karamelize Soğan, Turşu Sosu ve Trüflü Mayonez var. 🥓 Patates kızartması da kıtır kıtır, kendi yaptıkları mayonez ve ketçaba banarak hunharca yemelik. 🍟 Daha fazla bir şey demeye gerek yok.”

 

Kısacık listem sona eriyor; sen de git buralara, hamburgerleri dene, fikrini bana söyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir