Adım Adım Gurme’yi Instagram’da Verimli Takip Etmek

Adım Adım Gurme iki temel ayak üzerinden yürüyen bir yapıya sahip. Biri Instagram, anlık paylaşımlarımızı, mekanlar hakkındaki kısa değerlendirmelerimizi, genel önerilerimizi ve özellikle şarap tavsiyelerimizi bu sosyal mecrada paylaşıyoruz. İnternet sitesi ise daha doyurucu yazıların, uzun değerlendirmelerin, tarihe düşmek istediğimiz notların toplandığı başka bir alan. Bizleri verimli şekilde takip etmek isteyenler, iki farklı alandaki paylaşımlarımızı da takip etmeli çünkü her bir ayak, diğerini besleyen yapıya sahip.

Örneğin, Gaziantep ziyaretimiz sırasında denediğimiz her mekanı günlük olarak Instagram üzerinden paylaşmış, farklılaşması için her bir gönderiyi #adimadimgurmeantepte anahtar kelimesi (hashtag) ile işaretlemiştik. Neticede, Antep ziyaretimizin sona ermesinin ardından #adimadimgurmeantepte şeklinde işaretlenmiş 23 tane gönderi mevcuttu. Buradaki amaç, söz konusu anahtar kelimeyi aratan kullanıcıların tek seferde Gaziantep hakkındaki bütün paylaşımlarımıza ulaşması ve nerelere gidip, neler yiyebileceği hakkında fikir sahibi olabilmesiydi. Bu paylaşımların üzerinden ancak belirli bir zaman geçtikten sonraysa çektiğimiz fotoğrafları, değerlendirmelerimizi vs. toplayarak siteye Gaziantep ile ilgili yazılarımızı ekleyebildik. (Bkz. Gaziantep Restoran Rehberi ve Gaziantep Tatlıcılar Rehberi)

Bu örnekten anlaşılabileceği üzere, iki farklı alandaki paylaşımlarımızı takip eden biri, bilgiye daha bütüncül bir şekilde ulaşabilecektir. Bu yazıyı okuyorsanız, internet sitemizin düzenli takipçisi olduğunuz ön kabulünden hareketle Instagram üzerine eğilelim ve yaptığımız paylaşımlar arasından aradığınızı nasıl daha kolay bir şekilde bulabileceğinizi anlatalım.

Yurtiçinde bir yeri gezmeyi düşünüyorsanız, ziyaret ettiğimiz pek çok bölgeye özel, #adimadimgurmeantepte örneğinde olduğu gibi, anahtar kelimeler (hashtag) bulunduğunu belirtelim. Bunlardan bahsetmek gerekirse;

#adimadimgurmeankarada (Ankara)

#adimadimgurmeantakyada (Antakya)

#adimadimgurmeantalyada (Antalya)

#adimadimgurmebursada (Bursa hakkında sitemizde bir yazı mevcut. Bkz. Bursa Yeme Rehberi)

#adimadimgurmebozcaadada (Bozcaada)

#adimadimgurmeeskisehirde (Eskişehir)

#adimadimgurmeizmirde (İzmir)

#adimadimgurmekapadokyada (Kapadokya)

#adimadimgurmesamsunda (Samsun)

Oyuncak arabaları sevin.

Ayrıca, İstanbul’un semtleri ve ilçeleri özelinde farklılaşan anahtar kelimelerimiz (hashtag) mevcut. Bunları sıralarsak;

#adimadimgurmebeşiktaşta (Beşiktaş)

#adimadimgurmenisantasinda (Nişantaşı)

#adimadimgurmekurtulusta (Kurtuluş)

#adimadimgurmetaksimde (Taksim)

#adimadimgurmekadıköyde (Kadıköy)

Arye bizimle beraber o kadar çok bağ gezdi ki…

Tabii bir de yurtdışı gezilerimiz için olanlar var;

#adimadimgurmemadridte (Madrid/İspanya)

#adimadimgurmedonostiada (Donostia-San Sebastian/İspanya)

#adimadimgurmeriojada (Rioja/İspanya)

#adimadimgurmebudapeştede (Budapeşte/Macaristan)

#adimadimgurmepragta (Prag/Çek Cumhuriyeti)

#adimadimgurmeviyanada (Viyana/Avusturya)

#adimadimgurmesamosta (Samos/Yunanistan)

#adimadimgurmesaraybosnada (Saraybosna/Bosna-Hersek)

Seni yerim sosis!

Ayrıca kimi ilgi alanlarımız ile hastası olduğumuz yiyecekler için oluşturduğumuz ve farklı örneklerini değerlendirdiğimiz paylaşımlar mevcut. Lütfen siz de eğer yediğiniz ve içtiğiniz şeyler bizlerin paylaştığı bu tür konularla ilgiliyse, aşağıdaki anahtar kelimeleri (hashtag) paylaşımlarınıza eklemeyi ihmal etmeyin.

#sosisdosyasi

Mesela bakın ne demişiz bu dosyaya başlarken: “Evet sosis dosyasını açalım! Endüstriyel ve fabrikasyon ürünler bizi hayattan soğutmuşken, bu alanda güzel gelişmeler olmaya başladı. Artık pek çok kasap ve restoran kendi sosini üretiyor veya ürettiriyor. Biz de farklı farklı yerlerin ürünlerini deneyip, bu dosya altında değerlendireceğiz. Ezcümle, ‘Asıl şuranın sosisi bi’ harika!’ dediğiniz yerler var mı? Bu konuda bilgiye açız.”

#şarapvemakarnam (Şarap ve makarna eşleşmeleri üzerine lak lak ediyoruz.)

Kara köpeğe kara bira yakışır.

Son olarak, bizler gibi tatlı mı tatlı bir köpeğiniz varsa, onu kabul eden İstanbul’daki restoranları bulmakta zorlanananlar için geliyor:

#aagköpekdostu

Gördüğünüz üzere, yalnızca Instagram deyip geçmemek gerekiyor. Buradaki paylaşımlar düzenli bir şekilde tasnif edildiği takdirde, başarılı ve kullanımı kolay bir arşiv oluşturulabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir