Santé Wine & More

Bizim bir hayalimiz vardı ve sonunda gerçekleşti, İstanbul’da, Akatlar’da dükkanımızı açtık, ismi Santé Wine & More!

Yaklaşık 6 yıldır Adım Adım Gurme hesabını, Süray & Doğu & Arye olarak, ailecek yönetiyoruz. Bu kadar yıl içerisinde şarap dünyasıyla hayli içli dışlı olduk, Türkiye ve dünyada pek çok bağ gezdik, şarabı üreten, içen bir sürü insanla tanıştık. Hayatımızın büyük kısmını şarap ve zaman içerisinde başta bira olmak üzere diğer içkiler kapladı. Sonrasında gördük ki içki kültürüne ilgi duyan kişilere hitap eden, farklı ürün çeşitlerini barındıran, gittiğinde sohbet edebileceğin, makul fiyatlarla ürünleri ulaştıran dükkanlar yok denecek kadar az.

Böyle bir eksikliği gördük göreli içimiz içimizi yemeye başladı. Acaba hayalimizdeki dükkanı biz mi hayata geçirsek diye sayısız kez kendimize sorduk. Sonunda hayatımızı tamamıyla değiştirecek o büyük karar alındı; Doğu 10 yıllık beyaz yakalı kariyerine veda ederek istifasını verdi. Araştırmalar yapıldı, bolca gezildi, çokça kişiden fikir alındı ve nihayet dükkan bulundu.

İç tasarımını nasıl yapalım, oraya ne koyalım, burada ne olsun, peki ya hangi şaraplara yer verelim derken bir hengamedir aldı yürüdü. O kadar koşuşturmacanın ardından 10 Temmuz 2020’de dükkanımızı açabildik.

İstiyoruz ki bugüne kadar farklı mecralardan hikayelerini paylaştığımız üreticilerin güzelim ürünleri daha çok kişiye ulaşsın. Amacımız, her gelene üretimdeki aşkı ve emeği anlatmak. Arzu ediyoruz ki ziyaretçilerimizle konuşalım; onları, ihtiyaçlarını karşılayacak en doğru ürünlerle buluşturalım.

Bu yazının yayımlanma tarihi itibarıyla dükkanımızda 38 üreticimizden tam 156 çeşit şarap ile yerli ve yabancı 40 farklı birayı sergiliyoruz. Zaman geçtikçe bu sayıların artmasını planlıyoruz. Hem bakarsın, ileride belki birkaç çeşit viskiye de yer veririz.

Bunların haricinde, hayranı olduğumuz çizgi roman “Cahiller, Karşıklı Bir Aydınlanmanın Hikayesi”, Zalto, Paşabahçe Nude ve Riedel’in çeşit çeşit kadehleri, bira bardakları, şarap ve birayla ilgili aksesuarlar satıyoruz.

Sen de çık çık gel, sohbet edelim, sanal ortamın dışına çıkıp, tanışalım. Sevenlerimizi mutlaka bekliyoruz.

Şimdiden bolca “Şerefe!” diyeceğimiz güzel günlere.

 

Adresimiz: Santé Wine & More

Akat Mah. Haydar Aliyev Cad. No. 2C Beşiktaş/İstanbul

Telefon Numaramız: 0541 375 64 49

Instagram Hesabımız: @santewineandmore

3 comments on “Santé Wine & More”

  1. Ahmet Uzgel dedi ki:

    Çok güzel bir dükkan olduğunu gelmeden bile gördüm. İçki satan dükkanlar genelde sadece satış yapar. Anladığım kadarı ile sizler, ne yiyeleceğine göre içki önerilerinde de bulunuyorsunuz. Bu gelenlere çok yardımcı olacak bir davranış. Bu açıdan da çok farklı bir içki mağazası olacaktır. Ben de Ankara’dan İstanbul’a geldiğimde mutlaka uğrayacağım. Çok güzel işleriniz olsun.

    1. Adım Adım Gurme dedi ki:

      Çok teşekkürler Ahmet Bey. Bizlerin felsefesini müthiş bir şekilde yansıtmışsınız; tam da dediğiniz gibi bir dükkan olalım istiyoruz. Ziyaretinizi heyecanla bekliyoruz.

  2. Tayfun dedi ki:

    Başarılar dilerim,Tayfun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir