Wine & Tapas

IMG_6822 (Medium)

Bu yılın Mart ayı içerisinde Murat Mumcuoğlu (Şarap Atölyesi) tarafından gerçekleştirilen “Wine & Tapas” etkinliği o kadar keyifliydi ki bitsin istemedik. IWSA’da yapılan bu yemekteki şefimiz Hola Tapas Atölyesi’nin tapaslarını yorumlayan Murat Bozok’tu. En güzeli çoğu tapas ile iki şarap sunulmasıydı; bir yerli, bir de yabancı. Bu sayede farklı deneyimler yaşadık, karşılaştırmalar yaptık, hangisi daha iyi gitti diye tartıştık.

* Gazpacho & Canals And Nubiola Brut Cava NV VS Kayra Camoe 2013

IMG_6856 (Medium)

Gazpachonun özü domates, asiditesi ile öne çıkan bir sebze, o zaman şarapta da asidite istiyoruz; İspanyol Cava’sı sek ve daha iyi bir yemek eşlikçisi, kazanan o oluyor.

* 3’lü Pinchos Tabağı (Ton Balığı/Ançüez, Sardalya/Karamelize Soğan, Manchego/Domatesli Ekmek) & Allure Crispy Chardonnay 2014

IMG_6859 (Medium)

Bu sefer tek bir şarap servis edildiği için kazanan belli. =) En iyi eşleşme sardalya/karamalize soğan ile yakalandı, şarap soğanın o hafif tatlılığını aldı ve nazikçe bitişe taşıdı, yemek ve şarap uyumu neticesinde damakta kalan tat katlandı. Bunun yanında, diğer pinchostaki ançüezin tuzluluğunu dengelemekte de başarılı idi beyazımız.

* Somon Gravlax ve Kereviz Remoulade & Organistrum Albarino Rias Baixas 2011 VS Allure Crispy Sauvignon Blanc 2014

IMG_6867 (Medium)

İspanyol şarabının kokusu harika, bal, gül, mutlu ediyor sizi. Ancak yemek eşleşmesi sırasında kereviz bu şarabı baskıladı, kerevizsiz yenmeliydi belki de. Bunun yanı sıra, Türk şarabıyla yemek uyumu daha başarılıydı, hem yemek hem de şarabın geride bıraktığı o hafif acılık iyi bir eşleşmeye sebep olmuş olabilir. Kazanan Allure Crispy Sauvignon Blanc 2014.

* Sarımsaklı Karides & Kayra Vintage Öküzgözü Rose 2015

IMG_6877 (Medium)

Bu Rose bir harika! Şeker pamuğu pembesi rengi ile gözlerimizi kamaştırıyor, içtikten sonra dudaklarımızdan şu sözler dökülüyor: “Ülkemiz sınırları içerisinde yapılmış en iyi pembe şaraplardan biri ile karşı karşıyayız.” Hafifçe marine edilmiş leziz karidesler ise şahane.

* Kapya Biber Dolması & Kayra Vintage Sangiovese 2014

IMG_6883 (Medium)

Közlenmiş patlıcan bir nevi füme tadı verdi, keyifli tapas. Şarap ise böyle bir akmadı, gitmedi, tatmin etmedi.

* Tütsülenmiş Ördek & Kayra Vintage Öküzgözü 2012

IMG_6888 (Medium)

Şarabın hem burnu hem damağı çok iyi, meyve ve baharatın güzel birleşimi diyebiliriz. Yemek lezzet bombası, şarabı dansa kaldırıp, vals yaptı adeta. Gecenin en iyi eşleşmesi budur!

* İspanyol Domates Soslu Köfte & Raul Perez Dargo Bierzo Mencia 2011 VS Kayra Versus Cabernet Franc 2012

IMG_6898 (Medium)

Yemek basit ve lezzetli. İspanyol şarabı Dargo mükemmel, hem Türk rakibini yeniyor hem de yemeğin önüne geçecek kadar başarılı. Eşleşme doğru, uyum yakalanmış ancak unutulmaz olan tek şey şarap. Bu arada Murat bir tüyo vermeyi de ihmal etmiyor ve Dargo’nun geldiği bölge beni asla hayal kırıklığına uğratmadı, fiyat/performans olarak çok iyi şaraplar çıkarıyor diyor.

* Crema Catalana & Quitapenas Malaga Pedro Ximenez VS Kayra Madre Boğazkere-Öküzgözü NV

IMG_6903 (Medium)

Tatlı özellikle hafif, sossuz, sade olarak seçildi ve şeker oranı düşüktü çünkü tatlı şaraplar ile tamamlanacak, asıl aromaları şaraptan alacaktı; her şey planlandığı gibi gitti, gönlümüzün birincisi bu eşleşme oldu. Madre her ne kadar iyi bir tatlı şarap olsa da Pedro Ximenez’in eline su dökemedi. Hikayeyi güzelce anlattıktan sonra en zoru iyi bir son yazmaktır, “Şarap ve Tapas” etkinliğinin finali bizleri zirveye taşıyarak bu işi layıkıyla yapmayı başardığını gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir