Sanayi 1-A

Ortam böyle

Bu aralar en çok gittiğimiz yerlerden biri hakkında bu yazıyı kaleme almasak olmazdı. Gerçekten de burayı kendi mekanımızmış gibi benimsedik. Yerin ismi Sanayi 1-A. Burası Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin içerisinde açılan yeni bir biracı. Metro ile İTÜ-Ayazağa istasyonunda inerek ulaşmak gayet kolay. Biz buraya evimiz gibi desek de gelen herkese gösterilen samimiyet ve içtenlik aynı; bu nedenle mutlu olmama şansı yok.

Yukarıda biraların ve fıçıların muhafaza edildiği soğuk oda var.

Zaten ortaklar burayı minimum ticari kaygı ile yalnızca kendilerinin keyif alıp da mutlu olacakları bir yer olsun diye açmışlar. Bu da mekanın ruhuna açık bir şekilde yansımış. Ayrıca Sanayi 1-A hayvan dostu bir mekan ki kalp kalp kalp… Arye‘siz bir yere gitmeyi sevmeyen bizim gibi bir çift için bulunmaz bir nimet.

Seç, beğen, iç!

Burada tam 16 tane musluk var, şimdilik yalnızca 12 tanesinden bira akıyor ama zaman içerisinde hepsi dolacak. Bu 12 bira ise ağırlıklı olarak ülkemizdeki butik/kraft biralardan oluşuyor. Gara Guzu, Pablo, Trokya, 3 Kafadar, Antiochs ve Torch‘un hangi biralarından bahtınıza çıkarsa. Her daim Efes‘in bir birası da fıçıdan içilebiliyor. Musluklardaki biralar durmadan değişiyor. Heyecan verici! Mesela biz geçenki ziyaretimizde ilkin Torch’un Winter Bock‘unun sonlarını içtik ve biten fıçının yerini yine Torch’un Best Bitter‘ıne bıraktığına şahit olduk. Sonra onu da içtik. Sonra bi’ bira daha! Gerçekten ortam öyle keyifli ki insan art arda biraları yuvarlarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor. Özellikle pazar günleri, sanayi de boşalmışken burayı ziyaret etmek bi’ ayrı güzel.

İşte Tanju, işte kalite!

Barın arkasındaki sevgili Tanju‘dan fıçı birayı 20 CL ve 40 CL olarak söyleyemek mümkün. Bira fiyatlarının ziyadesiyle mutluluk verici olduğunu belirtelim ve bunun için “Şerefe!” diyelim. Fıçı biraların yanında bütün yerli butik üreticilerin biraları ile çeşitli yabancı bira seçeneklerinin şişe olarak sunulduğunu da eklememiz lazım. Ben bira içmem diyenler için birkaç adet olsa da şarap seçenekleri mevcut.

Dökmeden, taşırmadan bira koyma işini çözdük gibi.

Yemek olayına gelirsek, burada birkaç çeşit cips ve kuruyemiş haricinde yiyecek bir şey yok. Ama şöyle bir güzellik var, çevre restoranlardan istendiği gibi sipariş verilip, kapıdan alınabiliyor. Eh, şahane! Tabii isteyen yemeğini evden getirsin, Sanayi 1-A ise bira konusunda yardım ve yataklık yapsın. Buna da varlar! Tamamıyla özgürsünüz.

Süsleme için duvarlarına konulan altlıkların her birinin hikayesi var.

Sanayi 1-A hepimizin ihtiyacı ve hayali olan o mekanlardan bir tanesi, yolları açık olsun. Kalbimiz onlarla. Zaten müdavimleri olduk bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir